Bygg ditt drömhus!

Bygg ditt drömhus!
Eva Åsbrinks gata 3, Centrala Skara
295 000 kr

Tillfälle att förvärva tomt med centralt läge. Här kan du bygga ditt drömhus, med vilken husleverantör du önskar! Vy mot Domkyrkans torn. Behagligt avstånd till skolor, affärer och motionsspår. Kostnad för bla bygglov, el, v/a och fiber tillkommer. Åk gärna förbi och titta på tomten!

Boendeform: Tomt
Ägandeform: Friköpt - Tomt
Aktuellt bud: 275 000 kr
Onsdag, 18 aug

DOKUMENT

Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Annie Svensson
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Skara
Församling Skara domkyrkoförs.
Ägandeform/typ Friköpt - Tomt
Beteckning LÖNNEN 4
Area
Tomtarea: 656 kvm
Pris 295 000 kr utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 210
  • Taxeringsår 2018
    Tomt 268 000 kr
    Totalt taxeringsvärde 268 000 kr
    Bef. pantbrev 120 000 kr

Tillkommer

Fastighetsskatt 2 680 kr/år

BYGGNAD

Servitut, etc

  • GA1 - Gemensamhetsanläggning SKARA LÖNNEN GA:1 -
  • samfallighet_1 - Samfällighet SKARA LÖNNEN S:1 -
Allmän information

Även om det är tillåtet med 1- och 1 ½-planshus, så är ambitionen i området att det ska bebyggas med 2-planshus för att få en högre densitet och en mer stadsmässig känsla, vilket är lämpligare med tanke på hur nära centrum området är och den bebyggelsen som finns runtomkring. Reglerna är samma på alla tomterna, maximal totalhöjd är 8 meter samt en sockelhöjd minst 0,4 meter över gata.

Följande skrivning styr den estetiska stilen som krävs för byggnader i området:

"Bebyggelsemiljö som omfattas av 3 kap 12§ PBL. Området är en sammanhållen och skyddsvärd helhet där de ingående delarna inte får förvanskas. Yttre om- och tillbyggnader och samt underhåll ska ske med ursprungliga material, kulörer och arbetstekniker om inte samhällsbyggnadsnämnden medger annat. Eventuella tillbyggnader ska utformas så att utformas så att helheten inte förvanskas."

Kostnader på ca 200.000 kr tillkommer (bygglov, nybyggnadskarta, finutstakning, el, v/a och fiber)

.

Samfällighet, gemensamhetsanläggning, servitut

Andel i samfällighet/GA: Lönnen S:1, GA:1- gäller vägområdet (tex skötsel, belysning).

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden. Viktigt att kontakta Skara kommun för att kontrollera vad som gäller ang byggnationen mm.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA