Ståndsmässigt drömboende där allt är genomtänkt i minsta detalj!

Ståndsmässigt drömboende där allt är genomtänkt i minsta detalj!
Råda Karlsro 1, Råda
8 000 000 kr

Fantastisk herrgårdsliknande villa belägen på åsens sluttning. Topprenoverat med eftertanke och kvalitet. Sober stil med Gripsholmsdetaljer. Interiören har genomgående ljusa färger på väggar, ekgolv i större delen av huset samt platsbyggda lösningar i kök, tvättstuga och badrum.

Ståtlig entré via pampig granittrappa och vackra pardörrar till rymlig välkomnande hall med stora klinkerplattor på golv. Snyggt kök i vitt med bänkskivor i lyxig granit och matsal i anslutning. Trivsamt vardagsrum med värme från kakelugn. Två helkaklade badrum i smakfull design. Rogivande sovrum på övre plan med synliga takbjälkar. Allrum med tak till nock, vackra fönster med djupa fönsternischer och vy över trädgårdens prakt.

Orangeri som harmoniserar med boningshusets vackra utsida ger möjlighet till härliga middagar. Gammaldags trädgård med vy mot odlingslandskapet. Gårdshus med gott om förvaring. Lättillgängligt läge till skolor, centrum och natur.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 3930 kvm
Biarea: 10 kvm
Boarea: 209 kvm
Byggår: 1910
Antal rum: 7 rum och kök
Lena Broberg
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Lidköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning RÅDA 1:15
Area
Tomtarea: 3930 kvm
Biarea: 10 kvm
Boarea: 209 kvm
Pris 8 000 000 kr utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1958, Taxeringsår 2021
  Byggnad 2 280 000 kr
  Tomt 740 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 3 020 000 kr
  Bef. pantbrev 5 234 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme: 16 770 kr/år
 • El: 12 543 kr/år
 • Vatten/Avlopp: 9 874 kr/år
 • Sotning: 500 kr/år
 • Renhållning: 2 013 kr/år
 • Försäkring: 8 135 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 1 1/2-plansvilla
 • Uppvärmning: Fjärrvärme. Vatteburen golvvärme.
 • Fasad: Trä
 • Tak: Betongpannor/falsad plåt
 • Bjälklag: Trä
 • Stomme: Trä
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
 • Grundläggning: Torpargrund
 • Energiklass:   C
 • Energiprestanda: 89 kWh/m²/år
Interiör

Underbar villa i 1 1/2-plan som med sin prakt, finess och läge får de flesta på fall! Här får du en hemtrevlig och ordningsam känsla redan vid uppfarten till den vackra trädgården. Allt är renoverat med finess och reflektion och kontentan blir i detta fall ett sofistikerat inbjudande hem som kan ägas i generationer om möjligheten finns! Villan är tillbyggd och renoverad under åren 2017-2023. Tak, fasad och fönster är också bytt. Skön komfort med vattenburen golvvärme via fjärrvärme. Njut även av den värmande kakelugnen som komplement.

Belägen i utkanten av Råda på åsens sluttning, omringad av odlingslandskap med fri vy från flera håll. Ljuvlig trädgårdsmiljö i organiserad, enhetlig stil med sina stenkantade gräsmattor, grusad uppfart, framtida fontän och påbörjat orangeri. Prunkande trädgård med fina buskar och upplysta träd, syrener, ljuvliga rhododendron och frukter. 

Vacker exteriör på huset som verkligen harmoniserar med läget och trädgården. Ståtligt, tidsenligt och trivsamt med sina vackra fönster med spröjs och inbjudande utseende.

Interiören är påkostad och elegant och har en röd tråd genom hela husets sociala och familjära rum där inget lämnats åt slumpen. Avancerat elstyrsystem för modern styrning. Fiber är såklart inkopplat samt rikligt med el- och datauttag. Vem vill inte bo här!!? 

  

Entréplan: 

 • Hall med klinkergolv i grått (60x60). Fönster åt tre håll. Stort valv mot vardagsrum och kök. 
 • Vardagsrum med vaxat enstavigt ekgolv. Fönster åt två håll. Värmande kakelugn med glaslucka, som gör att elden syns så fint.
 • Kontor med vaxat enstavigt ekgolv. Fönster åt två håll. 
 • Sovrum med vaxat enstavigt ekgolv och tapet från Morris. Platsbyggd garderob med inredning (Mirro), softclose och belysning. Automatisk fördragning av gardiner. 
 • Kök med vaxat enstavigt ekgolv och platsbyggd köksinredning i vitt. Köksö med granitsten och förvaring. 70 cm bred svart granit på bänkar med snyggt avslut upp på vägg, vitt falsat högblankt kakel ovan bänk. Här finns: spis med induktionshäll (Electrolux), Mikro/kombinationsugn samt varmluftsugn i arbetshöjd (Siemens), integrerad diskmaskin, fläkt (Fjäråskåpan). Valv mot matsal.
 • Matsal med vaxat enstavigt ekgolv. Fönster åt två håll. 
 • Tvättstuga/vardagsentré med klinkergolv i grått (60x60). Praktisk platsbyggd skåpsförvaring. Garderober med spegeldörrar och inredning från Mirro. Leddspottar i tak. Här finns: tvättmaskin 9 kg-22 (LG), torktumlare 9 kg -22 (LG) och rostfri ho. 
 • Badrum med klinkergolv i gråsvart (60x60) och vita marmorlikannde kakelplattor på väggar. Här finns: platsbyggd inredning med skåp och lådor, coriangjutet tvättställ, wc, ledspottar i tak, dusch med takdusch, glasvägg och kakelplattor i gråsvart (120x60) på vägg vid dusch. Sonoshögtalare kopplat till portabelt Sonsosystem. 
 • Förråd under trappa. 

 

Övre plan: 

Belyst trappa upp till övre plan.

 • Stor sidvindsgarderob med vaxat enstavigt ekgolv.
 • Badrum med klinkergolv och helkaklade väggar-10. Här finns: wc, tvättställ med skåp och lådor och dusch samt skåp. Vattenburen radiator.
 • Sovrum med vaxat enstavigt ekgolv. Synliga takbjälkar. Ledspottar. 
 • Allrum med vaxat enstavigt ekgolv och tak till nock. Ledspottar.  Halvmånefönster. Fin vy mot trädgården.
 • Sovrum med vaxat enstavigt ekgolv. Synliga takbjälkar. Ledspottar. Garderobsvägg med skjutbara glasdörrar. 
Övrigt byggnad

-Vackra fönsterfoder med klossar och profilerade golvlister i Gripsholmsstil.

-Djupa fönsternischer med ledspottar (Designlight).
-Isolerglas från RM-fönster i hus och orangeri. Aluminiumprofiler på utsida och fasta spröjs. 

-Påkostade tapeter från Morris, Sandberg och Boråstapeter. 
-Avancerat elsystem från Carlos Gavazzi.
-Rikligt med el- och datauttag i huset.
-Inbyggda ipads vid entréer för styrning av larm, temperatur och fukt. Belysning går även att integreras. 

-Välisolerat hus med mycket fint utfört hantverk.

-Entrétrappa i granitsten

Övriga byggnader

-Påbörjat orangeri i samma stil som huset. Förberett för el. Granit som grund och vackra isolerglasfönster från RM-fönster. Tanken var ett tak i glas. 
-Gårdshus med förråd, ca 50 kvm..
-Äldre garage, ca 30 kvm.

Trädgård

Vacker gammaldags trädgård på åsens sluttning med utsikt mot odlingslandskapet i söder. Stor tomt på nästan 4000 kvm. Uppgrusade gångar och framfart. Stor gräsmatta kantad av sten. Här finns avenbokhäck, äppleträd, päronträd, vita bigarråer, syrenhäck, kastanjeträd, rhododendron, hängbjörk och paradisbuskar.   

-Påbörjad fontän som är gjuten och förberedd för vatten samt el. Gummimatta saknas.
-Stora rabatter omringade av granitsten vid entrén. Förberett för el och vatten.
-Belysta träd.
-Förberett för el vid portstolpar. 

-Vatnenpost i trädgårdens sydöstra hörn.

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 5.234.000 kr.

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

 

Naturvårdsbestämmelse

Vattenskyddsområde
Akt: 1494-P2023/2
Beslutsdatum: 2022-12-12

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA