Fritidshus på friköpt tomt i storslagen natur nära Flämsjön!

Fritidshus på friköpt tomt i storslagen natur nära Flämsjön!
Öglunda Gullvivevägen 14, Öglunda
475 000 kr

Mindre sommarhus på kuperad tomt omringad av grönska! Stuga om ett rum med pentry med nya ytskikt invändigt och plats för soffgrupp i rummet. Friggebod samt fint utedass med mulltoa. Robotgräsklippare från Husqvarna ingår. Sommarvatten via samfällighet. Lugnt läge längst in på vägen. Samfälld ägd brygga för båt och bad i Flämsjön. Badbrygga finns även i Rinnaren. Skogsnära natur med fina utflyktsmål och vandringsleder i naturreservat, även nära till Flämslätts badplats. En plats för total avkoppling! Skövde, Varnhem, Skara och Axvall i lättillgängligt avstånd. Säljes med friskrivningsklausul. Varmt välkommen på visning!

Boendeform: Fritidshus
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 1003 kvm
Boarea: 18 kvm
Byggår: 2008
Antal rum: 1 rum och pentry
Annie Svensson
Fastighetsmäklare
Lena Broberg
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Skara
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning ÖGLUNDA 4:40
Area
Tomtarea: 1003 kvm
Boarea: 18 kvm
Pris 475 000 kr Utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 2008, Taxeringsår 2021
  Byggnad 120 000 kr
  Tomt 210 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 330 000 kr
  Bef. pantbrev 35 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El: 5 500 kr/år
 • Samfällighet: 2 400 kr/år
 • Försäkring: 1 460 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 2 475 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 1 plans fritidshus
 • Uppvärmning: Elvärme (oljefyllda radiatorer)
 • Fasad: Trä
 • Tak: Papp
 • Bjälklag: Trä
 • Stomme: Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt sommarv. via samfällighet. Avlopp saknas (utedass med mulltoa).
 • Grundläggning: Plintar

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning SKARA ÖGLUNDA GA:8 -
 • GA2 - Gemensamhetsanläggning SKARA ÖGLUNDA GA:9 -
Interiör

Välkommen till Gullvivevägen 14 i Öglunda!

-Stora stugan: ett rum med pentry. Laminatgolv-23 och målade väggar-23. Arbetsbänk med ho och kran. Stänkskydd ovan bänk. Här finns: kyl/frys-15 (Candy), bordsugn-16 (Wilfa) och mikro (Samsung) ingår. Plats för t.ex. bäddsoffa. Spröjsade fönster åt tre håll.

Veranda vid entré och träbelagd uteplats i söderläge. 

-Fint utedass med mulltoa-15.

-Friggebod (ca 10 kvm) på tomt som kan användas som förråd eller gäststuga om sommaren. Träfasad och papptak. Renoveringsbehov.

Övrigt

-Enskilt vatten (sommarvatten) via samfällighet.
 Omgrävd och ny koppling till samfällighetens vattenledningar-16.
-Kommunalt VA och fiber finns i närheten.
-Avlopp för spillvatten från pentry, ej godkänt.
-Avlopp för latrin saknas. Mulltoa-15.
-Installation av el i stugan och anslutet till elnät-15. 
-Nya golv och innerväggar med ytskikt i stugan-23. 


Säljarna väljer att tillämpa en friskrivningsklausul vid försäljning

Att säljarna tillämpar en s.k. friskrivningsklausul innebär att köparen förklarar sig godta Fastighetens skick och med bindande verkan avstå från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i Fastigheten.

Trädgård

Grönskande trädgård med buskar och prydnadsträd. Här finns rosor, syrener, trollhassel, hängsälg och en liten krusbärsbuske. 

-Robotgräsklippare från Husqvarna-16 ingår. 

Samfällighet, gemensamhetsanläggning

Gemensamhetsanläggningar

Skara Öglunda GA:8, Skara Öglunda GA:9

Ingår i Öglans samfällighet. Båtplats och badbrygga i Flämsjön, grillplats och boulebana. Badbrygga finns även i Rinnaren. Boulebanan finns vid Rinnaren. (Avgift f.n. 2.000 kr/år).

Ingår i vägföreningen Kärr-Nygården. Gemensamma vägar och andra gemensamhetsområden. Plogning, grusning görs löpande och uppröjning görs oftast på en städdag under valborgshelgen. (Avgift f.n. 400 kr/år).

Naturvårdsbestämmelse

Landskapsbildsskydd
Akt: 1682-P46
Beslutsdatum: 1972-01-04
Senaste ändring: 2022-05-02

Öglunda

Öglunda är kyrkbyn i natursköna Öglunda socken i Västergötland. Beläget vid berget Billingens västra sida. I byn finns Öglunda kyrka. Naturreservatet Jättadalen med Öglunda grotta ligger i anslutning till byn vilken är en populär vandringsled som uppe på toppen har milsvid utsikt över Vallebyggdens kuperade natur med sjöar, lövskog och hagar. I närområdet finns golfbana, bad och vandringsleder. Lättilgängligt läge till Skövde, Varnhem, Axvall och Skara.

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 35 000 kr

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA