Ombonat hus på höjden med sjöutsikt vid Spikens fiskehamn!

Ombonat hus på höjden med sjöutsikt vid Spikens fiskehamn!
Spiken Bergklippan 1, Spiken
8 000 000 kr

Välkommen till Bergklippan, som adressen skvallrar om ligger detta välskötta hus på höjden med härlig vy mot båthamen och Vänern. En välordnad idyll med rogivande trädgårdsmiljöer som följer bergets former. Vackert åttakantigt lusthus för härliga middagar med fin utsikt. Garage med gästrum på tomten. Ljust kök från Kvänum, öppet mot vardagsrum med sjöutsikt. Här höjs mysfaktorn ytterligare med en täljstenskamin. Fönster från tre olika håll ger fint ljus. I den tillbyggda delen finns allrummet med rustikt nautat massivt ekgolv och vacker kompassros. Nära mysiga Spikens fiskeby där man kan köpa rökt fisk, glass eller hantverk i någon av bodarna om somrarna. Här finns restauranger, caféer och båthamn. Här kan du bo året runt i lantlig fridfull by som vaknar till liv på sommaren, ca 30 min bilfärd till Lidköpings centrum. Nära bad och bussförbindelser. Fin promenadväg till Läckö slott.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 1527 kvm
Boarea: 98 kvm
Byggår: 1994
Antal rum: 3 rum och kök
VISNINGAR
Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Annie Svensson
Fastighetsmäklare
Jessica Eneström
Mäklarassistent

FASTIGHET

Kommun Lidköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning OTTERSTADS-LÅKÄLLE 1:36
Area
Tomtarea: 1527 kvm
Boarea: 98 kvm
Pris 8 000 000 kr Utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1997, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 045 000 kr
  Tomt 676 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 721 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Övrigt: 30 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 1 plansvilla med källare
 • Uppvärmning: Luft-/luftvärmepump (Daikin), ca 6 år. Oljefyllda radiatorer
 • Fasad: Trä
 • Tak: Betongpannor
 • Bjälklag: Trä
 • Stomme: Trä
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
 • Grundläggning: Källare under del av hus

Servitut, etc

 • 1681-1336 - 1 - Officialservitut väg - 1994-03-24
Interiör

Entréplan: 

 • Hall med parkettgolv i bok. Plats för klädavhängning. Två garderober. Valv mot kök och vardagsrum. 
 • Kök från Kvänum i vitt med matplats vid burspråk. Här finns: spis med induktionshäll, fläkt, ugn och micro i arbetshöjd samt kyl/frys i rostfritt. Öppet mot vardagsrum. 
 • Vardagsrum med parkettgolv i bok. Utgång till trädgård och lusthus. Täljstenskamin. Vacker vy mot Spiken och sjön. 
 • Klädkammare.
 • Badrum med våtrumsmatta. Här finns: wc, dusch, handukstork, tvättställ med skåp, tvättmaskin och torktumlare (Cylinda) samt förvaringsskåp. 
 • Sovrum med parkettgolv i bok. Garderober med skjutbara spegeldörrar. Vy mot sjön. 
 • Allrum med massivt nautat ekgolv från Spiken. Vacker kompassros. Fönster åt tre håll. Vy mot sjön. Utgång till uteplats. Här finns en luft-/luftvärmepump (Daikin). 
Övrigt byggnad

-3-glas isolerglas med aluminiumklädd utsida.
-Persienner i fönster.
-Genomgående trätak.
-Källare under del av huset med utgång utifrån.
-Husen är nymålade med Demidekk färg.
-Betongpannor på tak målades för ca 4 år sedan.
-Två soffgrupper och ett vitrinskåp lämnas kvar. 

Övriga byggnader

-Garage på ca 40 kvm med gästrum. Garagedelen är ej isolerad. 
-Åttakantigt lusthus-09 på ca 15 kvm med tak av bandtäckt plåt. Isolerade väggar och golv. Takfönster. Fönsterspröjs.
-Veranda med uteplats.

Trädgård

Trädgård i asiatisk stil med olika miljöer som följer berget, grusade gångar kantade av stenar och stensättningar. Mycket vackra växter som t ex magnolia, orkidéer, trillium och sällsynta barrväxter i miniatyrformat. Tryckimpregnerat gärdsgårdsstaket och avgränsande häck. Sjövatten vid fyra vattenposter för bevattning av trädgården.

Spiken

Spiken är en gammal pittoresk fiskeby vid Vänern längst ut på Kållandsö, ca 2,5 mil utanför Lidköping. Insjöfiskehamnen är en av Europas största. Flera av Vänerns yrkesfiskare är verksamma i Spiken. Det finns en småbåtshamn med en välordnad gästhamn. Spiken är ett välbeökt utflyktsmål på sommaren och erbjuder då fiskrökerier med försäljning, små butiker där lokala hantverkare säljer sina alster, restauranger, caféer, grillplats, minigolf och sportfiske. 

Spikens gästhamn blir en naturlig utgångspunkt också för båtburna turister som vill utforska Vänern eller bara njuta av naturen och dess vandringsleder på Kållandsö. Fin promedadväg till Läckö slott. Läckö golfbana ligger också tillgängligt för den som vill gå en runda. Nära bad och bussförbindelser. 

Pantbrev och lagfart

För att ta ut pantbrev tillkommer en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA