Ståndsmässig våning i två plan i Örnenhuset med vy mot Lidan!

Ståndsmässig våning i två plan i Örnenhuset med vy mot Lidan!
Älvgatan 16, Centrum
5 985 000 kr

Unikt tillfälle att förvärva en av Lidköpings få våningar i bostadsrättsform. I hjärtat av Lidköping ligger denna fantastiska och representativa våning i två plan med vy mot Lidan. Trevlig planlösning med rymliga sällskapsytor. Vackra inredningsdetaljer och påkostade materialval. Ljust kök med rostfria maskiner och stort vitrinskåpsparti. Kök i anslutning till stor balkong i njutbart kvällssolsläge med vy över takåsarna och gamla vattentornet. Badrum på båda plan med gedigna marmorgolv. Här finns både dusch och spabad. Vackra takfönster på övre plan ger ljuvligt ljusflöde och härlig utsikt. Utmärkt läge med närhet till det mesta! Fiber finns.

Boendeform: Bostadsrätt
Ägandeform: Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår: 1880-92
Antal rum: 5 rum och kök
Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Jessica Eneström
Mäklarassistent

FASTIGHET

Kommun Lidköping
Ägandeform/typ Bostadsrätt - Lägenhet
Area
Boarea: 192 kvm
Pris 5 985 000 kr Utgångspris
Avgift: 6 221 kr/mån inkl. Värme, VA och renhållning exkl. Hushållsel, golvvärmesligor i badrum och försäkring
Nettoskuld-
sättning:
413 722 kr

BYGGNAD

 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Energiklass F
 • Energiprestanda 160 kWh/m²/år
 • Energideklaration utförd 2021-09-21
 • Status Energidekl. Utförd
Interiör

Välkommen till Örnen, via maffig port och trappuppgång kommer ni in i en fantastiskt fin, unik och representativ våning med eminent läge i Lidköping med vy mot Lidan. Välplanerad planlösning med rymliga sociala rum där utsikten har en central roll. Påkostade material och vackra detaljer i interiören som exempelvis marmor, takrosett, vackra golv och lister samt takfönster på övre plan som öppnar upp för rymd, ljus och utsikt.

Inbjudande och pampig hall med ingång genom spegelpardörrar och en takhöjd på närmare tre meter. Modernt kök med högkvalitativa faciliteter, Stor balkong att njuta av morgonkaffet på eller flytta ut middagen när kvällssolen är framme. Ett rymligt vardagsrum med ljusflöde från tre fönster och en spiraltrappa till övre plan, som i sig är en häftig del i inredningen. På entréplan finns ytterligare två rum, som kan disponeras som sovrum, matsal eller allrum. Övre plan erbjuder ett charmfullt sovrum med citronfönster som skapar en ombonad känsla. På varje plan finns badrum med marmorgolv. Intilliggande bastu på övre planet. Här bor du i ett ståndsmässigt och lättskött hem med närhet till stadens utbud av affärer och restauranger! Här kommer ni trivas!

Entréplan: 

 • Hall med stengolv. Vattenburen golvvärme. Takhöjd på 2,85 meter. Plats för klädavhängning med skjutbara ekdörrar (Lumi). 
 • Kök med ekparkettgolv och vit inredning (Marbodal). Här finns: kyl/frys-21 (Samsung) med ismaskin och kallvatten, micro-04 och ugn-04 (Siemens), induktionshäll-19 (Cylinda), gashäll-04, spisfläkt-04, kaffemaskin-19 (Siemens), integrerad diskmaskin och kakel ovan bänk. Inbyggt vinställ. Köksö med rostfri diskbänk. Ny blandare (Tapwell). Mycket förvaring i skåpsparti med vitrin. Utgång genom pardörrar till stor balkong (14 kvm) med automatisk markis. Effektfullt välvt frostat glasbetongparti vid matplats.
 • Tvättstuga med grönt marmorgolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns: tvättmaskin-20 (Husqvarna), torktumlare (Miele). Städskåp. 
 • Badrum med grönt marmorgolv och helkaklade väggar i vitt. Badrumsinredning från Vedum. Här finns: dusch med duschvägg (Macro), komod med lådor-21, wc-21, dimbara spotlights och förvaringsskåp. Frostat glasbetongparti.
 • Sovrum med ekparkettgolv. Vy mot Lidan. Garderobsvägg med skjutbara ekdörrar. Plisségardiner. 
 • Vardagsrum med ekparkettgolv. Tre fönster mot Lidan.
 • Allrum/matsal med ekparkettgolv. Vackert välvt fönster mot Lidan och Nikolikyrkan. Takrosett. 

Övre plan: (Ledspottar i övre planet)

 • Allrum/kontor med ekparkettgolv. Takfönster med härlig vy.
 • Badrum med marmor på golv och helkaklade väggar i vitt. Här finns: wc-21, dusch, bubbelbadkar, tvättnedkast till tvättstuga, tvättställ med lådor-21 (Vedum), spegel-21 (INR, reglerbart ljus) och förvaringsskåp med lådor. Intilliggande bastu. Takfönster. 
 • Sovrum med ekparkettgolv. Fina citronfönster åt två håll. Fast sänggavel. Elementskydd ingår. Skåp med marmorskiva. 
 • Walk in closet med heltäckningsmatta. Fast inredning med lådor, hyllor och stänger.
Övrigt

-Rymlig balkong i västerläge på 14 kvm med automatisk markis. Vy mot gamla vattentornet och takåsarna. Vackert balkongräcke i smide. Markisvävsskydd finns.
-Fiber via Telia.
-Portkod till trappuppgång.
-Maffig trappuppgång i sten. 

-Möjlighet finna att hyra dubbelgarageplats samt förråd i anslutning till fastigheten.

Om bostadsrättsföreningen Brf Örnen

Brf Örnen består av 5 bostadsrätter med en boyta på 955 kvm. Fastigheten byggdes mellan 1880-92

Ett stenkast från torget vid Lidans kant ligger denna ståtliga fastighet som ursprungligen byggdes till bryggeri. När huset byggdes så fanns här bryggeriverksamhet, bryggeriet Örnen var ett av dem. Örnen är namnet vilket fastigheten än idag kallas i folkmun. Här har hotell, restaurang och nattklubbsverksamhet huserat. En 3D-bildning har delat byggnaden i två delar, en del består av bostadsrättsföreningen Örnen och en del äger Fyrkantens förvaltning, som hyr ut lokalerna i fastigheten. Bostadsrättens nettoskuldsättning är ca 413.722 kronor.

Viktigt att tänka på vid köp av bostadsrätt!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren samt föreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA