Sommartorp i en lantlig naturskön miljö!

Sommartorp i en lantlig naturskön miljö!
Sparresäter Blomsterhult, Sparresäter/Klyftamon
495 000 kr

Välkommen till Blomsterhult! En naturskön idyll inramad av stengärdsgård på kullen. Här kan du om sommaren fly från nutidens stress till lugnet, här är känslan som förr i tiden. Njut av fågelkvitter i skogsnära natur. Kanske elda i någon av de tre spisarna på sommarkvällarna? Torpet har en vacker glasveranda där taket är nyrenoverat. Ljust vardagsrum med fönster åt tre håll samt vackra, vita och breda tiljor i tak.

På tomten finns ett uthus med loft och förråd samt el. Vatten saknas. El endast i uthus. Nära bad i sjöar som Lången och Flämsjön där även hotell, minigolf och friluftsaktiviteter finns. Närhet till golfbana och vandringsleder i naturreservat med fantastisk natur. Drygt 20-30 minuter med bil till Skövde och Skara. Närmaste samhällen är Lerdala och Timmersdala. Timmersdala har service av olika slag.

Boendeform: Fritidshus
Ägandeform: Friköpt - Fritidshus
Tomtarea: 2614 kvm
Boarea: 50 kvm
Byggår: 1800-tal
Antal rum: 2 rum och kök
Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Lisa Wejshag
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Skövde
Ägandeform/typ Friköpt - Fritidshus
Beteckning SPARRESÄTER 1:17
Area
Tomtarea: 2614 kvm
Boarea: 50 kvm
Pris 495 000 kr utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 213
 • Taxeringsår 2021
  Tomt 199 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 199 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Övrigt: 10 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 1 493 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: Torpstuga
 • Fasad: Trä
 • Tak: Lertegel/papp
 • Bjälklag: Trä
 • Stomme: Timmer
 • Vatten/avlopp Vatten saknas/Avlopp saknas.
 • Grundläggning: Torpargrund

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning SKÖVDE KLYFTAMON GA:1 -
 • 1683-1044 - 4 - Officialservitut väg - 1995-02-20
Interiör

Entréplan: 

 • Entré genom glasveranda med trägolv och pärlspont på vägg. 
 • Vardagsrum med fönster åt tre håll. Tak med vackra, breda och vita tiljor. Rörspis.  
 • Kök med linoleummatta och pärlspont på vägg. Här finns skafferi och järnspis.
 • Tambur med utgång till trädgård. 
 • Sovrum med målad masonit. Rörspis.
Övrigt byggnad

-Vita spegeldörrar
-Tak omlagt på glasverandan -22.
-Huset saknar el och vatten.
-Ingår i vägsamfällighet.

Övriga byggnader

-Uthus med loft. Här finns el. 

-Jordkällare på tomten.

-Utedass.

Området

Området är vackert beläget i Klyftmon som gränsar till sjön Lången i öster. Klyftamon utmärker sig av variabel naturskönt område med insprängda natrurreservat och gles bebyggelse. Vandringsleder genom ängar, betesmarker och åkrar. Vallebyggdens fantastiska landskap med bland annat ädellövskog samt körsbärsträd som står i blom i maj, grusåsar, kullar, platåer och sänkor med flera sjöar och kärr, vilka ger bra möjligheter till bad, fiske och kanoting. Sjön Lången och Melldalabadet finns i området. Flämsjön med stor badplats, minigolf, hotell och andra friluftsaktiviteter finns också i närheten. Golfbana finns också i området.

Pantbrev och lagfart

För att ta ut pantbrev tillkommer en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA