Läckert boende med högt läge och ljuvlig vy mot Vänern!

Läckert boende med högt läge och ljuvlig vy mot Vänern!
Blomberg Södra Kleven 2, Blomberg
5 200 000 kr

Likt en bakelse i två våningar med sin unika arkitektur uppenbarar sig denna charmfulla och fina villa på höjden med sjöutsikt i västerläge. Nytt kök i vitt från Ballingslöv. Härlig uteplats med glasräcke, stor balkong med smidesräcke och fantastisk vy likt en tavla över skogens trädtoppar och Vänerns prakt. Fräscht gästhus med nytt kök och många sängplatser. Nya isolerglasfönster i båda husen. Fiber finns. Garage, förråd och lekstuga på tomt. I köpet ingår solnedgång i Kinneviken! Lättillgängligt läge på Kinnekulle nära bad i Vänern, båthamn, tågförbindelse och vandringsleder i den vackra, natursköna miljön.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 3670 kvm
Boarea: 98 kvm
Byggår: 1950
Antal rum: 5 rum och kök
VISNINGAR
Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Annie Svensson
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Götene
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning RANGTORP 1:18
Area
Tomtarea: 3670 kvm
Boarea: 98 kvm
Pris 5 200 000 kr utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1950, Taxeringsår 2021
  Byggnad 900 000 kr
  Tomt 400 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 300 000 kr
  Bef. pantbrev 4 250 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El: 21 512 kr/år
 • Vatten/Avlopp: 3 500 kr/år
 • Samfällighet: 500 kr/år
 • Renhållning: 3 355 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 1 1/2 planshus
 • Uppvärmning: Luft-/Luftvärmepump-15
 • Fasad: Trä
 • Tak: Lertegel, ca-08
 • Bjälklag: Trä
 • Stomme: Trä
 • Vatten/avlopp Kommunalt VA
 • Grundläggning: Plintar

Servitut, etc

 • 16-IM1-92/13071 - 1 - Avtalsservitut infiltrationsanläggning -
Interiör

En mycket tilltalande fastighet på Klevenkanten med sin exceptionella arkitektur, sitt höga läge med vy över skogens trädtoppar och Vänerns prakt! Stilfull entré genom smidesgrindar och pelare genom den stora trädgården i drömmigt läge med Kinneviken likt en tavla i bakgrunden. 

Väldisponerad planlösning med ljusa, fina ytskikt och slipade trägolv i större delen av huset. Nytt, fräscht kök i vitt från Ballingslöv. Grå bänkskivor, rostfria maskiner och bardisk som skapar extra yta för servering. Här finns utgång till trädgård. 

Fantastiskt vardagsrum med mycket ljus från stora fönsterpartier mot Vänern. Här är det rymligt och tillåter plats för både sittdel och matsalsdel. Utgång till stor, härlig och träbelagd uteplats med ljuvlig sjöutsikt över trädtopparna. Dessa sociala delar är inbjudande för gäster och familj. 

Två sovrum med genuina trägolv på entréplanet. Rummen har fönster åt två håll och på så sätt skapas fin kontakt med trädgården. Badrummet är beläget vid sovrumsdelarna. Master bedroom på övre plan bjuder på en fantastisk vy både från fönsterparti och härlig balkong att njuta av Vänerns prakt på med solnedgång och Kållands siluett. Sovrummen på övre plan har toalett som är praktiskt placerad mellan rummen. Välkommen in!

 Entréplan: 

 • Hall/entré med slipat trägolv. Plats för klädavhängning. 
 • Sovrum med slipat trägolv. Fönster åt två håll. En garderob.
 • Badrum med våtrumsmatta. Här finns: dusch, wc och tvättställ med skåp. 
 • Sovrum med slipat trägolv. Fönster åt två håll. 
 • Vardagsrum med slipat trägolv. Stora fönsterpartier mot Kinneviken. Utgång till uteplats genom pardörr. Murad spis med kassett (behöver provtryckas). Uppgång till övre plan.
 • Kök med laminatgolv i vitlaserad ekton. Köksinredning i vitt från Ballingslöv-14. Här finns: spisfläkt i rostfritt (Siemens), induktionshäll, ugn, kyl, frys (Siemens) och integrerad diskmaskin (Siemens). Bänkskivor i grå laminat. Ledspottar i tak. Varmvattenberedare. Utgång till trädgård.
 • Två förråd i köksdel, en med liten matkällare.

 

Övre plan:

 • Sovrum med ekparkettgolv. Vacker vy mot sjön. Tre garderober. Utgång till balkong.
 • Wc med våtrumsmatta-15. Här finns: wc, tvättställ med skåp och förvaringsskåp. Nås från båda sovrummen.
 • Sovrum med ekparkettgolv. En garderob. 
Övrigt

-Balkong med smidesräcke och fantastisk vy mot Kinneviken.
-Uteplats i trä med glasräcke på sjösidan.

-Entrétrappa i kalksten och vackert arbetade träribbor vid entrén.
-Mörkgrå markiser på flera fönster.
-Nya isolerglasfönster från SP-fönster, insatta-13. Myggnät på alla sovrumsfönster.
-Elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare.
-Fiber inkopplat-22.

-Vatten/avlopp via BSV (Blomberg/Sjöåsen/Västerplana) ekonomisk förening. Egen pump.

Övriga byggnader

-Gästhus: Utmärkt gästhus med många sängplatser, ca 50 kvm. Här får gästerna privat känsla med eget kök och badrum med tvättmaskin. Välunderhållet med nya isolerglasfönster från SP, insatta-13. Huset har även ny fasad och tilläggsisolerat-13. En ny luft-luftvärmepump är insatt-22.

 • Sovrum med trägolv.
 • Allrum med trägolv. Fönster i vinkel.
 • Sovrum med trägolv.
 • Sovrum med trägolv.
 • Kökspentry renoverat-22.
 • Badrum/tvättstuga med våtrumsmatta-23. Här finns: wc, tvättställ, dusch med glasvägg-23 och kombinerad tvättmaskin/torktumlare-22. 

 

-Nybyggt vedförråd

-Garage byggt-90. Här finns el och 3-fasuttag.

-Förrådsbyggnad med ny väggbeklädnad från-18/19

-Lekstuga på tomten.

Trädgård

Stor trädgårdstomt med gröna ytor. Trädgården är anlagd en bit utanför tomtgräns. Förberett med el för trädbelysning till flera träd. På tomten finns flera nyplanterade träd.

Naturvårdsbestämmelser

Naturreservat
Akt: 1661-P12
Beslutsdatum: 1982-09-13
Senaste ändring: 2021-03-31

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 4.250.000 kr.

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en kostnad på 2% av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Om Blomberg

Blomberg är en liten by i Götene kommun beläget vid Vänerns strand och Kinnekullebanan på Kinnekulle. Här slingrar sig vackra vandringsleder genom naturreservat med närhet och utsikt över Vänern. Blombergs badplats ligger i en vacker miljö nära Blombergs båtham. Här kan du bada från sandstrand eller klippor. Två golfbanor i närområdet, Lidköping och Lundsbrunn.   

Närhet till Blombergs café och Hellekis trädgårdscafé samt Handlarn i Källby.

Blomberg har egen tåghållplats med stationshus längs med Kinnekullebanan. Ca 12 km bilväg in till Lidköpings restaurang- och affärsutbud.

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA