Villa i nyfunkisstil med öppen känsla och rymd!

Villa i nyfunkisstil med öppen känsla och rymd!
Skonaregatan 14, Källby
3 985 000 kr

Trivsam enplansvilla från Götenehus med tak till nock. Generös takhöjd på 3,6 m, skapar en känsla av rymd i den öppna planlösningen. Enhetliga parkettgolv och ljusa jordnära färger interiört i de sociala delarna. Mycket ljus från stora fönsterpartier. Kök i vitt från Vedum med maskiner i rostfritt och en funktionell och avgränsande bardisk mellan rymlig matsalsdel och arbetsytor. Öppet mot vardagsrum med stämningsfull och värmande braskamin i täljsten. Härligt inglasat uterum, fungerar som ett extra rum. Gästtoalett och helkaklat badrum. Fräsch tvättstuga med praktisk groventré och intilliggande förråd.

Insynsskyddad, träbelagd uteplats med spabad. Trädgård med berg i dagen, vilket ger en sammanhängande känsla med den öppna vyn mot skogsområdet. Gärdsgårdsstaket och klotkörsbärsträd mot gatan. Garage, förråd och vedförråd finns på tomten. Stensatt uppfart med plats för flera bilar. Miljömässigt tänk med solceller, solfångare och värmeåtervinning. Fiber finns. Lugnt och lättillgängligt läge med närhet till bad i Vänern, småbåtshamn, skolor och tåg/buss. Ett hus att trivas i!

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Boarea: 127 kvm
Biarea: 7 kvm
Tomtarea: 862 kvm
Byggår: 2010
Antal rum: 4 rum och kök
Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Annie Svensson
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Götene
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning KÄLLBY 6:198
Area
Boarea: 127 kvm
Biarea: 7 kvm
Tomtarea: 862 kvm
Pris 3 985 000 kr utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 2010, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 985 000 kr
  Tomt 372 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 2 357 000 kr
  Bef. pantbrev 3 187 500 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El: 14 860 kr/år
 • Vatten/Avlopp: 5 824 kr/år
 • Sotning: 700 kr/år
 • Renhållning: 1 500 kr/år
 • Försäkring: 4 833 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 525 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 1-plansvilla i vinkel
 • Uppvärmning: Elpanna. Vattenburen golvvärme
 • Ventilation: FTX aggregat med vattenburen värmeåtervinning
 • Fasad: Trä
 • Tak: Betongpannor
 • Bjälklag: Trä
 • Stomme: Trä
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
 • Grundläggning: Betongplatta
 • Energiprestanda: 65 kWh/m²/år
Interiör
 • Hall med klinkergolv vid entré och ekparkettgolv vid övrig del. Garderob med skjutbara spegeldörrar och praktisk inredning. Dekorativ ribbvägg vid entrén, uppsatt-22.
 • Gästwc med klinkergolv i grått. Här finns: wc och tvättställ samt kran med rörelsesensor.
 • Kök med ekparkettgolv och inredning i vitt från Vedum. Här finns: induktionshäll-21 (Siemens), fläkt-21, vinkyl (Dometic) med två zoner och plats för 17 flaskor, ugn (Husqvarna) med varmluft och pyrolys-12 i arbetshöjd, mikro-12 (Husqvarna) i arbetshöjd, kyl och frys-12 (Husqvarna) samt integrerad diskmaskin-12 (Cylinda). Fönster vid köksbänk. Köksö mellan kök och matsal.
 • Matsal med ekparkettgolv. Ryggåstak i kök och matsal som skapar rymd. Stort fönsterparti. Utgång till uteplats. 
 • Vardagsrum med ekparkettgolv och tak till nock. Ryggåstak med höjd på 3,6 m. Värmande braskamin i täljsten. Utgång till inglasat uterum-16
 • Tvättstuga/groventré med klinkergolv. Här finns: tvättmaskin-21 (Bosch), torktumlare-12 (Electrolux) och tvättbänk. Effecta vattentank med två elpatroner för solceller samt FTX-ventilationen.
 • Intilliggande förråd. Här finns mediacentral samt converter till solcellerna.
 • Badrum med klinkergolv i mörkgrått och kaklade väggar i vitt. Här finns: wc, dubbla handfat med lådor-21, överskåp med spegel-21, dusch med vikbara glasdörrar, förvaringsskåp och handdukstork.
 • Sovrum med ekparkettgolv. Dubbelgarderob med integrerad belysning. 
 • Sovrum med ekparkettgolv. Dubbelgarderob samt en enhet med spegel. 
 • Sovrum med ekparkettgolv. En garderob med integrerad belysning.   
Övrigt byggnad

-Fönsterbänkar av kalksten från Kinnekulle.
-Delvis förberett för centraldammsugare.
-Flera dimbara strömbrytare.
-Samtliga väggar, utom groventrén målade-22.

-Automatiska markiser (sol/vind) vid kök och matplats. Manuella markiser vid resterande fönster.

-Solcellspanel 9 kWh-12 ger el och solfångare 3 kvm-12 ger varmvatten.

-Inglasat uterum på gjuten platta med värmeslingor.

-Insynsskyddad, träbelagd uteplats med spabad-18. Spabadet är från Svenska Spabad. Badet har sju platser och kloreras med UV-lampa.
-Stensatt uteplats.
-Kullersten vid huset.

-Fasadbelysning runt huset.
-Taktvätt är gjord.
-Fasaden är målad med Demidekk-färg,

-Huset är ett Götenehus.

Övriga byggnader

Fristående isolerat garage med förråd-14. Automatisk garageport. Elbilsladdare ingår. Stensatt uppfart med gott om plats för flera bilar. Vidbyggt vedförråd-22 med gjuten platta.

Trädgård

Lättskött trädgård. Gärdsgårdsstaket mot gatan med klotkörsbärsträd snyggt planterat bakom. Elefantgräs, äppelträd (Katja, James Grieve), rabarber, hallon, jordgubbar, blåbär och plats för odling. Varmkompost finns. Något kuperat på baksidan med berg i dagen vilket gör trädgården levande och sammanhängande med sin vy mot skogsparti. Frodig vinranka vid den insynsskyddade uteplatsen. Robotgräsklippare ingår.

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 3 187 500 kr.

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en kostnad på 2% av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen 1,5% av köpeskillingen. Kommunal fastighetsavgift erläggs årligen.

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

Om Källby

Källby är ett litet expansivt samhälle i Götene kommun närliggande Vänerns strand. Här kan du bo härligt sjönära med bra pendlingsmöjligheter till närliggande städer och orter, som exempelvis Lidköping, Skara och Götene. Bra buss- och tågförbindelser till närliggande samhällen för mer affärs- och restaurangutbud men även till större städer. Tågförbindelser mellan Örebro och Göteborg. Fina bad och småbåtshamn i närområdet. I Källby finns pizzeria, bensinstation, mataffär, Dafgårds fabriksbutik, skola (F-6), fritidshem och idrottsplats. Nära natursköna Kinnekulle med dess stora utbud av rekreation.

KARTA