Läcker och unik villa i gedigna materialval och härlig komfort!

Läcker och unik villa i gedigna materialval och härlig komfort!
Bergeksvägen 8, Stenhammar
5 200 000 kr

Unikt verk skapat av arkitekten Sture Johansson där välplanerad planlösning med tanke på naturligt ljus, hållbara material och tidlös design ligger i fokus. Redan vid ankomsten infinner sig en tilltalande känsla genom den stensatta uppfarten och huset med dess moderna estetik, etagekänsla och jordnära färgsättning i exteriören.

Enhetliga ljusa väggar och fina askparkettgolv i den mycket trevliga planlösningen som är i två etage, där kök och vardagsrum nås med en halv trappa från hallen. Harmoniskt kök från Vedum i betsad körsbär med matplats vid fönster och praktisk bardisk som avdelar den öppna planlösningen. Luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier, tak till nock och stämningsfull braskamin. Utgång till både uteplats med kalkstensgolv och inglasat uterum med vinranka vilket gör vardagsrummet till en central och inbjudande del tillsammans med det öppna köket. Helkaklade badrum finns på varje etage. Kaklad tvättstuga med intilliggande skafferi/vinförråd och kylaggregat. Fiber finns installerat. Vattenburen golvvärme via bergvärme.

Vacker ombonad trädgård längst ner på återvändsgata. Flera planteringar med kantsten, fina träd, buskar och blommor, stensatta gångar samt uteplatser i olika väderstreck att följa solen på. Stensatt uppfart och garage i direkt anslutning till huset med klinkergolv och automatisk port. Denna enastående villa är en perfekt kombination av funktion, design och komfort! Mycket trivsamt område beläget i ett sjönära läge. Varierande bebyggelse med både villor och bostadsrätter. I området finns bra bussförbindelser, vackra promenadvägar, flera lekplatser och fina gång- och cykelvägar till skola (F-6), upplyst motionsspår, naturliv, bad i Vänern samt buss till Lidköpings centrum.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Boarea: 135 kvm
Biarea: 35 kvm
Tomtarea: 1403 kvm
Byggår: 2000
Antal rum: 4 rum och kök
VISNINGAR
Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Annie Svensson
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Lidköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning SPINNAKERN 3
Area
Boarea: 135 kvm
Biarea: 35 kvm
Tomtarea: 1403 kvm
Pris 5 200 000 kr utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 2000, Taxeringsår 2021
  Byggnad 2 077 000 kr
  Tomt 695 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 2 772 000 kr
  Bef. pantbrev 2 631 700 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El: 26 791 kr/år
 • Vatten/Avlopp: 4 276 kr/år
 • Sotning: 300 kr/år
 • Renhållning: 2 287 kr/år
 • Försäkring: 3 802 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 525 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: I-plansvilla i etage
 • Uppvärmning: Bergvärme. Värmepump från IVT
 • Fasad: Puts
 • Tak: Enkupigt lertegel från Vittinge
 • Bjälklag: Betong
 • Stomme: Betong
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
 • Metal Work: Galvat plåt
 • Grundläggning: Betongplatta
Interiör
 • Hall med klinkergolv. Praktisk förvaring med hyllsystem bakom skjutbara spegeldörrar. Ingång till garage med klinkergolv.
 • Sovrum med askgolv. Platsbyggd nedfällbar säng. Fönster i hörn.
 • Badrum med klinkergolv i sjösten. Här finns: wc, tvättställ, handdukstork och dusch med vikbar glasdörr.
 • Sovrum med askgolv.

 

Trappa upp till nästa etage. Öppen känsla mellan kök, vardagsrum och matplats.

 • Tvättstuga med klinkergolv. Här finns: tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Bosch), torkskåp samt rostfri ho. Skafferi och vinförråd med kylaggregat.
 • Kök med askgolv och klinkergolv. Köksinredning från Vedum i betsad körsbär med vitrin och jalusiskåp. Vinställ. Kakel ovan bänk från Fired Earth. Här finns: Spishäll (Siemens), frihängd rostfri fläkt (Fjäråskåpan), ugn och mikro i arbetshöjd (Siemens) och integrerad diskmaskin (Siemens). Köksö med stenskiva och bardisk.
 • Vardagsrum med askgolv. Härlig rymd med tak till nock. Värmande braskamin. Stora fönsterpartier, som ger mycket ljus. Utgång till uteplats med kalkstensgolv. Från vardagsrummet nås även växthus/uterum med vinranka.

 

Gång till sovrum och badrum. Här finns flera garderober. Utgång till uteplats med morgon och förmiddagssol.

 • Badrum med klinkergolv och helkaklade väggar med mosaikinslag. Här finns: hörnbadkar, dusch med glasvägg, tvättställ med lådor, wc och fönster i hörn. 
 • Sovrum med askgolv. Fönster i hörn. 

 

Övrigt byggnad

-Garage i huskroppen med klinkergolv. Automatisk garageport i ek från SnickarPer.

-Fiber finns. 2500 kr betalas vid inkoppling.

-Härliga uteplatser i olika väderstreck med stensättningar som marksten och kalksten från Kinnekulle.

-Fasadputs gjord med Stometoden samt armering.

-Stensatt uppfart med plats för flera bilar. Grusad intilliggande uppställningsplats.

Trädgård

Fantastisk påkostad trädgård. Här finns vackra träd, buskar och blommor, som t ex rosor, magnolia, silverpäron, ormhassel, julrosor, lavendel, bambu, buxbom och kaprifol. Vinrankor finns i växthuset. Lekstuga finns på tomten. 

Om arkitekten

Den svenska talangfulla arkitekten Sture Johansson (1928-2017) var redan i ung ålder intresserad av arkitektur, Sture var också konstnär och musiker. I över 60 år verkade han som professionell arkitekt och vann flera fina priser för sina verk under sin tid. Från början av 50-talet designade Sture hundratals privata och kommersiella byggnader både i Sverige och USA. Kreativiteten blomstrade genom åren och efter 65 års ålder gjorde han sina mest innovativa arkitekturer. Stures verk präglas av modern tidlös design, naturlig skönhet och funktion vilket integreras med hans kärlek för målning och musik. Varje byggnad är unik och han tog vara på naturligt ljus och strukturer som harmoniserar med miljön. Genom att använda sig av det hållbara och det senaste inom byggmaterial skapade han strukturer och form som var före sin tid och ändå tidlöst. Unikt, funktionellt, tidlöst och praktfullt var hans signum!

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 2 631 700 kr.

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA