Bo stort på landet med flera gårdshus och möjlighet till egen verksamhet!

Bo stort på landet med flera gårdshus och möjlighet till egen verksamhet!
Häggesled Stommen 6, Häggesled-Järpås
3 950 000 kr

I ett lantligt ostört läge omgivet av skog och åkrar finner du dessa charmiga fastigheter om tillsammans 1,2 hektar med gårdskänsla. Här har stora renoveringar gjorts på ett omsorgsfullt sätt! Utmärkt boende för dig som vill bo rymligt på landet med stor trädgård, flera uthus samt inrett magasin med möjlighet till egen verksamhet. Huset välkomnar dig med sina härliga sällskapsytor och smakfulla ytskikt som furugolv och synliga timmerstockar. På entréplanet möts du av ett ljust påkostat kök från Kvänum modell Dalby med matplats vid fönster. Här finns en klassisk vedspis med bakugn. Trivsamt vardagsrum med vacker kakelugn samt ett sovrum med ytterligare en dekorativ kakelugn. Badrum, sällskapsrum med finentré samt tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare finns också här. På övervåningen finns tre ytterligare sovrum, inredningsbar hall och renoverat badrum. Nytt gediget lertegeltak-20/21. Vackra spröjsade fönster. Kommunalt vatten och avlopp indraget samt fiber.

Tillhörande byggnader inkluderar ett vinterbonat magasin med kök, wc och hobbyverkstad med showroom samt ett rustikt renoverat loft. Perfekt för festliga tillställningar! Vidbyggt skjul med elbilsladdare, dubbelgarage och ytterligare två gårdshus.
Den generösa trädgården är lummig och kuperad. Fruktträd, berg i dagen, jordkällare och växthus finns på tomten. Den vackra terassträdgården som pryder framsidan är full av timjan och lavendel.

Läget är strategiskt för den som vill ha närheten till flera orter. Platsen passar även för den som vill ha möjlighet till häst. I Järpås, drygt 5 minuter bort med bil, finns skola (F-6), badsjö, pizzeria, livsmedelsbutik med postservice samt bra buss- och tågkommunikationer till större samhällen och städer.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Boarea: 180 kvm
Biarea: 10 kvm
Tomtarea: 12065 kvm
Byggår: 1915
Antal rum: 6 rum och kök
Annie Svensson
Fastighetsmäklare
Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Jessica Eneström
Mäklarassistent

FASTIGHET

Kommun Lidköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning HÄGGESLED 3:9 och HÄGGESLED 3:10
Area
Boarea: 180 kvm
Biarea: 10 kvm
Tomtarea: 12065 kvm
Pris 3 950 000 kr Utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1943, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 303 000 kr
  Tomt 318 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 621 000 kr
  Bef. pantbrev 1 000 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El: 44 670 kr/år
 • Vatten/Avlopp: 8 524 kr/år
 • Sotning: 1 034 kr/år
 • Renhållning: 2 287 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 14 495 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 1 1/2-plansvilla
 • Uppvärmning: Luft-/luftvärmepump-17. Direktverkande el. Kakelugnar och vedspis.
 • Ventilation: Självdrag
 • Fasad: Trä
 • Tak: Lertegel
 • Bjälklag: Trä
 • Stomme: Timmer och trä
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten och avlopp
 • Metal Work: Bandtäckt plåt på takdetaljer
 • Grundläggning: Krypgrund
 • Energiklass:   E
 • Energiprestanda: 154 kWh/m²/år

Servitut, etc

 • 16-HÄE-105 - 1 - Officialservitut väg -
 • 16-HÄE-105 - 2 - Officialservitut väg avlopp -
Interiör

Välkommen till Häggesled Stommen 6!

Entréplan:

 • Hall med klinkergolv och stående, målad träpanel samt målade väggar. Krokar för klädavhängning. Ytterdörr med kodlås från Yale-21. 
 • Tvättstuga renoverad-13 med våtrumsmatta på golv och målade väggar. Arbetsbänk med rostfri ho, varmvattenberedare-ca21 (Nibe), tvättmaskin (Miele) och torktumlare (Bosch). Elcentral-ca10 med jordfelsbrytare. 
 • Kök och matplats med trägolv samt stående, målad träpanel på vägg. Fönster åt två håll. Vit stilren köksinredning från Kvänum-05 (Dalby) med vitt kakel ovan bänk samt bänkskiva i marmor. Arbetsbänk med extra diskho. Köksspis och bakugn inramad av kalksten. Här finns: diskmaskin, inbyggnadsugn (Husqvarna), spishäll induktion (AEG), spisfläkt (Miele), kyl (Husqvarna) och frys (Husqvarna), båda med överskåp. Skafferi. Plats för matgrupp vid fönster med stort ljusinsläpp och utgång till trädgård. 
 • Vardagsrum med trägolv-09, målade samt tapetserade väggar. Fint ljusinsläpp från fönster åt två håll. Rektangulär kakelugn. 
 • Kontor/sovrum med trägolv-09 och tapetserade väggar. Rund kakelugn med klinkergolv nedanför. 
 • Badrum-10 med klinkergolv, golvvärme (el) och målade väggar. Här finns: wc, tvättställ i vit inredning med skåp och lådor samt bänkskiva i marmor, spabad från Svedbergs och linneskåp i hörn. Fönster. 
 • Matsal/sällskapsrum med trägolv och tapetserade väggar. Fönster åt tre håll. Luft-/luftvärmepump-17. Klinkergolv vid entré med utgång till trädgård, ny ytterdörr-21. 


Övre plan:

 • Övre hall med trägolv och delvis stående, vitmålad träpanel på vägg. Synliga bjälkar och timmerstockar. Ingång till sidovind samt två st klädkammare, med hyllor och klädstång. Dessa finns på vardera sida om ingången till det stora sovrummet. 
 • Stort sovrum med trägolv och tapetserade väggar. Pardörr. Fint ljusinsläpp från fönster åt två håll. 
 • Badrum renoverat-11 med våtrumsmatta på golv och väggar samt golvvärme (el). Här finns: wc, tvättställ med lådor, handdukstork, spegelskåp, takdusch med vikbara glasdörrar och linneskåp på vägg. Fönster. 
 • Sovrum med trägolv och stående, målad träpanel på vägg. Här finns tre garderober samt klädkammare. 
 • Sovrum med trägolv och tapetserade väggar. Två garderober, varav en med hyllor och den andra med klädstång.
Övrigt byggnad

-Renovering av fönster-22, delvis energiglas insatt. 
-Fasadbelysning på bostadshus-21. 
-Nytt tak belagt med lertegel samt detaljer i bandtäckt plåt-20/21. 
-Nya ytterdörrar-21, varav en med kodlås från Yale. 
-Kommunalt vatten och avlopp-ca17.
-Jordade uttag-09 och elcentral-ca10 i hus.
-Egen djupborrad vattenbrunn finns, pump fungerar ej.

-Fiber-13.
-Stensättning gjord-14 i och kring växthus. 
-Tvättstuga renoverad-13.
-Badrum renoverat på övre plan-11.
-Nytt badrum på entréplan-10.
-Markiser på huset med ny markisväv-21, varav tre st screenmarkiser-21.

-Fuktspärr-09 i krygrund under kontor/sovrum på entréplan. 

-Radonmätning med spårfilm utförd-07 med ett årsmedelvärde på mindre än 30 Bq per kubikmeter.

-Fastighetsägaren ansvarar själv för skötsel av väg till hus, nuvarande ägare har lejt ut snöskottning och har kunnat söka bidrag för enskild väg. Kostnader för väghållning är ej inkluderad i uppgifter om driftkostnader.

-Fastigheten Häggesled 3:9 har en totalareal om 6 579 kvm och Häggesled 3:10 har en totalareal om 5 486 kvm (Enligt Fastighetsregistret). 

Övriga byggnader

-Magasin med vidbyggt vagnsskjul. Rödmålad träfasad och lertegeltak. Huset om 1 1/2-plan är från 1955 (Enligt Fastighetsregistret) och har en invändig golvyta om ca 160 kvm. Ombyggt och vinterbonat på senare år. Här finns: hall med entré från gaveln med braskamin, ingång till wc och trappa till övre plan. Kök från Kvänum utrustat med diskmaskin, ugn och kyl/frys. Hobbyverkstad, två förråd samt vad som nu använts som butik/showroom med entré och trappa till övre plan. Loftvåningen med rustik känsla består av en stor lokal med synliga takbjälkar. Perfekt för festliga tillställningar, workshop eller uthyrning. 
Elbilsladdare uppsatt på vagnsskjul lämnas kvar. Här inne finns plats att förvara traktor, husbil, husvagn, båt etc.

-Dubbelgarage-94 med rödmålad träfasad och lertegeltak, ca 60 kvm. Förberett för isolering.

-Gårdshus/vedbod med rödmålad träfasad och lertegeltak, ca 60 kvm. 

-Äldre gårdshus med förvaring och vagnsskjul. Rödmålad träfasad och lertegeltak, ca 35 kvm. 

-Växthus-86 med vinstock, ca 20 kvm. Stensatt golv och vatten samt el finns indraget. Upphöjda odlingsbäddar i sten i anslutning.

-Jordkällare, 2 st. Varav den ena har sadeltak av lertegel.

Trädgård

Stor lummig trädgård och område med kuperad naturtomt med gott om träd. Gårdsplan med plats att parkera flera fordon. Gungställning med klätterdel för barn att leka på. Genom romantisk rosenbåge äntrar du vacker terassträdgård i marksten som pryder framsidan med bland annat timjan och lavendel. Här finns möjlighet till damm med rinnande vatten från stenläggningen i etage ovanför. I trädgården finns ett praktfullt kastanjeträd, rhododendron, rabarber, hallon, fruktträd som körsbär, äpple och päron, ljuvligt doftande hägg, syren samt kaprifol. Flera uteplatser att njuta av solen i. Två jordkällare finns. En bit bort står det stora växthuset och upphöjda odlingsbäddar i sten. 

Servitut

Officialservitut väg, Förmån
16-HÄE-105 - 1

Officialservitut väg avlopp, Förmån
16-HÄE-105 - 2

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 1 000 000 kr.

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Byggnadsbeskrivningar

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 028 000 kr
Mark, totalt värde: 246 000 kr ().
Summavärde: 1 274 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1915
Värdeår: 1943

HYRESHUSENHET, HUVUDSAKLIGEN LOKALER (325) (325)
Byggnad, totalt värde: 275 000 kr
Mark, totalt värde: 72 000 kr ().
Summavärde: 347 000 kr

Taxeringsår: 2022

SMÅHUSENHET, TOMTMARK TILL HELÅRSBOSTAD (210) (210)
Byggnad, totalt värde:  
Mark, totalt värde: 150 000 kr ().
Summavärde: 150 000 kr

Taxeringsår: 2021

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA