Bekvämt boende i friköpt radhus med soligt gavelläge!

Bekvämt boende i friköpt radhus med soligt gavelläge!
Björsgårdsvägen 18A, Källby
1 445 000 kr

Välplanerat friköpt radhus i tre plan med attraktivt läge! Huset ligger i gavel och har egen gräsmatta i sydväst med häck samt staket som omringar trädgården. Uteplatser i olika väderstreck gör att du kan njuta av sol hela dagen! Här är det genomgående välskött och trivsamt, huset har varit i samma familjs ägo sedan det byggdes. Ett smidigt boende där man har två våningsplan samt källare att disponera. Fina ekparkettgolv i större delen av huset. Ljust kök med luckor och praktiska mjukstängande lådor från Vinninga Snickeri, fräscha maskiner samt matplats vid fönster. Vardagsrum med generöst ljusinsläpp och utgång till solig altan och trädgård med växthus i anslutning. Tre sovrum samlade i lugnet på övre plan samt badrum. Balkong i västerläge. Källare med gillestuga, tvättstuga och förråd. I samfälligheten ingår det mesta, även fiber och uppvärmning via bergvärme! Tillhörande parkeringsplats och garage i länga. Här bor du bekvämt och barnvänligt med förskola och skola ett stenkast bort, nära till tåg- och bussförbindelser samt bad i Vänern.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Boarea: 104 kvm
Biarea: 51 kvm
Tomtarea: 345 kvm
Byggår: 1974
Antal rum: 4 rum och kök
Aktuellt bud: 1 200 000 kr
Måndag, 20 May
Annie Svensson
Fastighetsmäklare
Lena Broberg
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Götene
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning KÄLLBY 6:107
Area
Boarea: 104 kvm
Biarea: 51 kvm
Tomtarea: 345 kvm
Pris 1 445 000 kr Utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1974, Taxeringsår 2021
  Byggnad 795 000 kr
  Tomt 242 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 037 000 kr
  Bef. pantbrev 127 900 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El: 9 259 kr/år
 • Samfällighet: 39 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 948 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 2 plans radhus med källare
 • Uppvärmning: Bergvärme via samfällighet
 • Ventilation: Självdrag
 • Fasad: Tegel och trä
 • Tak: Papp.
 • Stomme: Betong/trä/stål
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
 • Grundläggning: Källare
 • Energiklass:   C
 • Energiprestanda: 74 kWh/m²/år

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning GÖTENE KÄLLBY GA:1 -
 • GA2 - Gemensamhetsanläggning GÖTENE KÄLLBY GA:6 -
Interiör

Välkommen till Björsgårdsvägen 18A!

Entréplan:

 • Hall med linoleumgolv vid entré och ekparkettgolv i inre hall. Tapetserade väggar. Plats för klädavhängning. Sidoljus vid ytterdörr-16.
 • Kök med ekparkettgolv och tapetserade väggar. Vit köksinredning med luckor-13 och beslag från Vinninga Snickeri. Bänkskivor i laminat och grått kakel ovan diskbänk. Här finns: diskmaskin-19 (Asko), spis-14 (Husqvarna), induktionshäll-22 (Whirlpool), fläkt-21 (Franke), kyl-14 (Husqvarna) och frys-14 (Husqvarna). Vägguttag för mikrovågsugn i skåp.
 • Vardagsrum med ekparkettgolv-original och tapetserade väggar. Fint ljusinsläpp! Halvpardörr med glasrutor mot hallen. Utgång till altan med intilliggande kallförråd. 
 • Gästtoalett med plastmatta-original och målade väggar. Här finns: tvättställ, wc-21, högskåp samt fönster. 


Övre plan:

 • Övre hall med ekparkettgolv och tapetserade väggar.
 • Badrum-05 med våtrumsmatta på golv och helkaklade väggar. Här finns: badkar, tvättställ, spegelskåp, wc-21 och fönster. 
 • Sovrum med ekparkettgolv och tapetserade väggar. 
 • Klädkammare med plastmatta-original. Här finns: ett linneskåp, hylla och klädstänger. Inspektionslucka till vind. 
 • Sovrum med ekparkettgolv och tapetserade väggar. Skjutdörrsgarderob med spegeldörrar, garderobsinredning lämnas kvar. Utgång till balkong under tak. 
 • Sovrum med ekparkettgolv och tapetserade väggar. Två garderober. 


Källarplan:

 • Gillestuga med heltäckningsmatta-original och stående träpanel samt tapetserade väggar. Fyra garderober. 
 • Tvättstuga. Här finns: torkskåp (Futurum), rostfri bänk med trådbackar, tvättmaskin-22 (Husqvarna), överskåp på vägg samt en garderob. 
 • Förråd under trappa. 
 • Verkstad. Här finns: extra kyl (AEG), arbetsbänk, hyllor och skåp. Snickarbänk kan lämnas kvar.
Övrigt byggnad

-Egen parkering och eget kallgarage finns i närbelägen länga.
-Stor balkong under tak i västerläge med utgång från ett av sovrummen. Balkongräcke målat-22.
-Altan i västerläge med staket mot närmsta grannen. Här får man plats med utemöbler. Markis finns uppsatt. Staket vid uteplatsen uppsatt-21 respektive-18/17. Kallförråd i anslutning.
-Vid entrén till huset finns ett f.d sopkärlsrum som utgör extraförråd.

-Nya vattenrör-21.
-Vattenutkast på entrésida- 21
-Ny ytterdörr vid entré-16.
-Nya 3-glasfönster insatta-13. 

-Flera markiser.
-Växthus på tomten.
-I samfällighet ingår gruppavtal för TV och fiber via Telia.
-Hemlarm från Verisure med abonnemang enligt separat överenskommelse.
 F.n. ca 8000 kr/år.

Trädgård

Lättskött trädgård i gavelläge, fint inramad av staket och buskar. Stensatt gång till entré med nytt räcke och träbelagd uteplats intill. Stensatt del för soptunna i hörn. Lavendelhäck och odlingsland för växter på framsidan. Pallkragar för odling lämnas kvar. I trädgården finns rosenbuskar, blåbärsbuskar och flera äppleträd, såsom Aroma, Ingrid Marie, Filippa och Viktoria. Växthus på tomten med vinranka som ger gröna druvor. Insynsskyddande tujahäck mot bakomliggande radhuslänga.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: GÖTENE KÄLLBY GA:1.
Gemensamhetsanläggning: GÖTENE KÄLLBY GA:6.

Radhuset ingår i Björsgårdens samfällighetsförening i Källby. Avgiften till samfällighetsföreningen är f.n. 3 250 kr/mån. I avgiften ingår en parkeringsplats, garage i länga, värme, vatten/avlopp, baspaket med TV-kanaler samt fiber från Telia, sopsortering/sophämtning och snöröjning/sandning av gemensamma gångytor. Kostnad för hushållsel och försäkring ingår ej. De boende i längan har i uppdrag att turas om att klippa gräsytan och syrénhäcken framför radhuslängan, gräsklippare och redskap finns att låna. Gemensam vår- och höststädning samt enklare sopning brukar göras första måndagen varje månad. Gemensam lekplats på området för barn. Gästparkeringar finns. I varje länga finns en kontaktperson som är med på föreningsmötena, man turas om att vara detta och byte brukar ske varje höststädning.

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 127 900 kronor.

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5% av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

Källby

Källby är ett litet expansivt samhälle i Götene kommun närliggande Vänerns strand i västerläge. Här bor du härligt sjönära med sandstrand och båthamn inom kort promenadavstånd. Bra pendlingsmöjligheter till närliggande städer. Smidiga buss- och tågförbindelser. Källby ligger vid foten av natursköna Kinnekulle. Här finns många vackra platser att besöka. I Källby finns en integrerad skolanläggning, Källby gård. Här finns förskola, skola F-6, fritidsgård och bibliotek. Källby är ett lugnt och tryggt samhälle mellan Lidköping och Götene. Pizzeria, bensinstation, servicebutik, idrottsplats samt Dafgårds fabriksbutik finns också här.

 

KARTA