Trivsam familjevilla på hörntomt ett stenkast från förskola!

Trivsam familjevilla på hörntomt ett stenkast från förskola!
Backsippegatan 2, Kvänum
1 395 000 kr

Trivsamt uppfräschad familjevilla på hörntomt i populärt område i Kvänum ett stenkast från förskola! Här är det barnvänligt och finns plats för hela familjen. Väldisponerade rum fördelade på 1 1/2-plan med såväl sällskapsytor som sovrum på båda våningsplanen. Fina renoverade ytskikt med ljusa val av tapeter och färg. Vardagsrummet har utgång till stor uteplats, delvis under tak i anslutning till trädgård i söderläge. Rymligt kök med ny diskmaskin samt matplats vid fönster. Helkaklat badrum med vattenburen golvvärme på entréplanet samt ett extra badrum en trappa upp. Härlig fri vy över landskapet från allrum på ovanvåning! Här kan man dela av för ytterligare sovrum. Praktisk tvättstuga bekvämt med utgång till garaget. Uppvärmning via luft-/vattenvärmepump. Ventilerad platta. Vidbyggt bilgarage och förråd med ingång från huset, asfalterad uppfart. I Kvänum finns skola (F-9), pizzeria och matbutik med postombud. Pendlingseffektivt läge med närhet till E20 och goda bussförbindelser till närliggande orter. Nära friluftsområdet Oltorp med elljusspår, mountainbikeleder, tennisbanor, discgolfbana och badsjö.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Boarea: 156 kvm
Biarea: 47 kvm
Tomtarea: 886 kvm
Byggår: 1977
Antal rum: 5 rum och kök
Aktuellt bud: 1 250 000 kr
Fredag, 24 May
Annie Svensson
Fastighetsmäklare
Lisa Wejshag
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Vara
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning TUSSILAGON 1
Area
Boarea: 156 kvm
Biarea: 47 kvm
Tomtarea: 886 kvm
Pris 1 395 000 kr Utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1977, Taxeringsår 2021
  Byggnad 785 000 kr
  Tomt 116 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 901 000 kr
  Bef. pantbrev 659 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El: 28 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp: 7 146 kr/år
 • Renhållning: 2 470 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 670 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning: Luft-/vattenvärmepump (IVT)
 • Ventilation: Självdrag. Pax-fläktar i badrum.
 • Fasad: Kalksandsten och trä
 • Tak: Betongpannor
 • Bjälklag: Trä
 • Stomme: Trä
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
 • Grundläggning: Betongplatta
 • Energiklass:   D
 • Energiprestanda: 107 kWh/m²/år
Interiör

Välkommen till Backsippegatan 2!

Entréplan: 

 • Hall med laminatgolv, tapetserade väggar och nytt innertak. Plats för klädavhängning.
 • Vardagsrum med laminatgolv, tapetserade väggar och vitmålat trätak. Fint ljusinsläpp från fönsterparti. Utgång till uteplats.
 • Kök med laminatgolv, tapetserade väggar och vitmålat trätak. Här finns: spis-16 (Elektro Helios), fläkt (Cylinda), ny diskmaskin-24 (Aquastop), kyl (Cylinda), skafferi och en garderob. Kakel ovan arbetsbänk. Frys finns i intilliggande tvättstugan. 
 • Helkaklat badrum med vattenburen golvvärme. Här finns: wc, bidé, tvättställ, spegelskåp, takdusch med vikbara dörrar, linneskåp och pax-fläkt. Fönster. 
 • Sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Fyra garderober. Utgång till uteplats.
 • Sovrum med plastmatta och tapetserade väggar. En garderob.
 • Tvättstuga med plastmatta på golv och målade väggar. Här finns: frys, ny tvättmaskin-22 (Hisense), ny torktumlare-22 (Hisense), tvättbänk med rostfri tvättho och skåp samt överskåp. Förråd med pannan till värmepumpen (IVT). Från tvättstugan nås garaget.
 • Garage med förråd innanför. Slagportar till garage. Utgång till trädgård från förråd. Hyllsystem och arbetsbänk i förråd lämnas kvar.


Övre plan:

 • Allrum med trägolv och tapetserade väggar. Fin vy ut över jordbrukslandskapet! Lucka till sidovind. Här kan man dela av för ytterligare rum. 
 • Sovrum med trägolv och tapetserade väggar. Två garderober, varav en dubbel. Lucka till sidovind. Här kan man dela av för ytterligare rum. 
 • Badrum-original. Här finns: wc, tvättställ, spegelskåp och pax-fläkt. 
 • Klädkammare med hyllor. Lucka till sidovind. 
Övrigt byggnad

-Fönstren som är 3-glas sattes in-12.
-Gjuten platta med mekaniskt ventilerat golv, fläkt på vinden.
-Möjlighet att koppla in fiber. Anslutningskostnaden är 21.900 kr inkl. moms. I anslutningskostnaden ingår tomtgrävning, håltagning i yttervägg samt indragning av fiberslang och fiber, samt installation av mediaomvandlare. Fiberutbyggnaden pågår mellan 2024-2026. Läs mer på openbit.se / fastbit.se.

Huset är besiktigat, vänligen mejla fastighetsmäklaren för att ta del av protokoll.

Övriga byggnader

Vidbyggt garage med förråd. Soprum.

Trädgård

-Uteplats, delvis under tak i söder.

Trädgård med vinbär, äpple och pallkragar för odling. Stensatt gång mot entré. Asfalterad garageuppfart. 

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 659 000 kronor.

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Kvänum

Kvänum är beläget i Vara kommun och kännetecknas av dess vackra jordbrukslandskap och fina vyer. Här finns en stark entreprenörsanda, med många företag. Dess placering och närhet till E20 gör det också pendlingseffektivt.

I Kvänum finns Lumber & Karle med hotell, spa, bowling och restaurang. Det finns även matbutik med postservice, pizzeria och frisör. Grundskola (Nästegårdsskolan F-9), Nästegårdsbadet, idrottshall, fotbollshall och flera fotbollsplaner. Cykel- och gångbana till bad i Oltorpssjön och motions-och cykelleder i skogen bredvid. Nära till golfbana vid Bjertorps slott med dess magiska miljö.

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA