Modern 2-plans bostadsrätt med villakänsla nyproducerad 2022!

Modern 2-plans bostadsrätt med villakänsla nyproducerad 2022!
Lagaskiftesvägen 33, Askeslätt
2 400 000 kr

Välplanerat och modernt 2-plans radhus med gavelläge nybyggt 2022! Bo bekvämt i bostadsrättsform med tillgång till trädgård och fin vy mot ängsmark. Trivsam planlösning om 5 rum och kök med stilren och mycket smakfull interiör med enhetliga vitpigmenterade lamellparkettgolv och fina fönsterbänkar. Hög standard på kök med inredning från Vedum i sober beige med stänkskydd ovan bänk, vitvaror från Electrolux och matplats vid fönster. Ljusgeneröst vardagsrum med utgång till härlig träbelagd uteplats i söderläge, insynsskyddad från sidor. Sovrummen är samlade i lugnet på övre plan där ytterligare ett mindre rum kan avdelas om man så vill. Två helkaklade badrum varav det på entréplan har en praktisk tvättdel. Ytterdörr med smart Yale-lås. Fiber finns. Energieffektiv uppvärmning med frånluftsvärmepump från Nibe och återvinning av frånluft. På entréplanet är det vattenburen golvvärme och övre planet har vattenburna radiatorer.

Lättskött trädgård i gavelläge med uppväxande häck. Stenbelagd skyddad uteplats på entrésida att ta morgonkaffet på. Till huset hör en parkeringsplats och förråd finns i anslutning till entrén. Föreningen tillhandahåller även laddstolpar för dig med elbil. Lättillgängligt läge med cykelbanor mot centrum och bad i Vänern. Närhet till natur med elljusspår och Råda Ås friluftsområde. Lugnt barnvänligt kvarter i populärt område nära förskolor, livsmedelsbutik och gym. Varmt välkommen på visning!

Boendeform: Bostadsrätt
Ägandeform: Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår: 2021-2022
Antal rum: 5 rum och kök
VISNINGAR
Annie Svensson
Fastighetsmäklare
Lena Broberg
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Lidköping
Ägandeform/typ Bostadsrätt - Lägenhet
Våning två våningsplan
Area
Boarea: 106 kvm
Pris 2 400 000 kr Utgångspris
Avgift: 6 672 kr/mån inkl. Bostadsrättstillägg, p-plats, sophantering/källsortering exkl. Hushållsel, värme, VA, TV/bredband, försäkring
Nettoskuld-
sättning:
1 172 404 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El: 12 900 kr/år
 • Vatten/Avlopp: 2 500 kr/år
 • Försäkring: 3 000 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 2-plans bostadsrätt i radhuslänga
 • Uppvärmning: Frånluftsvärmepump från Nibe och återvinning av frånluft. Golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan.
 • Energiklass:   B
 • Energiprestanda: 59 kWh/m²/år
Interiör

Välkommen in!

Entréplan:

 • Hall med 3-stavs lamellparkett (Ek Pale) på golv och vitmålade väggar. Plats för klädavhängning. Tre garderober. Ytterdörr med Yale-lås.
 • Kök med 3-stavs lamellparkett (Ek Pale) på golv och vitmålade väggar. Vedumskök i beige med stänkskydd i glas ovan bänk samt vitvaror från Electrolux. Här finns: diskmaskin, mikro i arbetshöjd, inbyggnadsugn, spishäll induktion, fläkt, kyl och frys. Plats för matbord vid fönster.
 • Inre hall med 3-stavs lamellparkett (Ek Pale) på golv och vitmålade väggar. Ingång till badrum/tvättstuga och förråd under trappa upp till övre plan.
 • Kombinerat badrum/tvättstuga med grått klinkergolv, golvvärme och vita helkaklade väggar. Här finns: tvättbänk med överskåp, tvättmaskin (Electrolux), torktumlare (Electrolux), handukstork (el), wc, tvättställ med lådor, spegelskåp med belysning, takdusch med vikbara glasdörrar. Nibe frånluftsvärmepump.
 • Vardagsrum med 3-stavs lamellparkett (Ek Pale) på golv och vitmålade golv. Fönster åt två håll. Utgång till uteplats med lamellgardin.
 • Förråd under trappa med 3-stavs lamellparkett (Ek Pale) på golv och vitmålade väggar.


Övre plan:

 • Övre hall med allrumsdel i anslutning. 3-stavs lamellparkett (Ek Pale) på golv och vitmålade väggar. Rummet går att avdela för ett extra, mindre rum om så önskas. Lucka till vind.
 • Sovrum/kontor med 3-stavs lamellparkett (Ek Pale) på golv och vitmålade väggar. En garderob.
 • Badrum med grått klinkergolv, golvvärme och vita helkaklade väggar. Här finns: handdukstork, tvättställ med lådor, spegel med belysning och eluttag, wc och badkar med en vikbar halvdörr i glas. 
 • Sovrum med 3-stavs lamellparkett (Ek Pale) på golv och beige målade väggar samt fondtapet. Fint ljusinsläpp från glaspartiet vid den franska balkongen. Skjutdörrsgarderob med sotat spegelglas, hylla och klädstång. 
 • Sovrum med 3-stavs lamellparkett (Ek Pale) på golv och vitmålade väggar samt fondtapet. En garderob. 
Övrigt lägenhet

-Förråd intill huset med hyllor och arbetsbänk. 

Lättskött trädgård på hörn med fint inramad av häck. Stensatt gång mot entré med stensatt uteplats. Grusat närmast huset. Prydliga stenrabatter och nysatt japansk benved på stam finns i trädgården. Träbelagd uteplats i nordvästläge med insynsskyddande målat staket. Fasadbelysning och vattenutkastare. 

-Stensatt uteplats vid entré med trall vid ingång med tak ovanför.
-Nyckelfritt dörrlås vid entré, kodlås från Yale. 

-En tillhörande parkeringsplats (nr 33). 
-Två gästparkeringar i anslutning till radhuslängan. 
-Möjlighet till elbilsladdning finns i föreningen.
-Miljöhus med god källsortering finns i föreningen.
-Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 1 172 404 kr.

Om bostadsrättsföreningen

Brf Porslinsblomman i Lidköping

Bostadsrättsföreningen Porslinsblomman i Lidköping äger fastigheterna Vänderoten 1, Vasstarren 1 och Vasstarren 2 i Lidköpings kommun. Fastigheterna bebyggdes 2021-2022 och består av 5 flerbostadshus med en total boyta om 1 982 kvm. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt fördelade enligt följande:

8 st 3 rum och kök
12 st 5 rum och kök

Föreningen har bl.a. avtal med följande leverantörer:
-SBC avseende ekonomisk förvaltning och Lidköpings FF avseende teknisk förvaltning.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el, värme och vatten. 

Årsavgiften höjdes senast 1 maj 2024 med 3%.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Dina försäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

TV och bredband

Anslutet till fiber. Abonnemang tecknas separat via Openbit.

Parkering

En tillhörande parkeringsplats med numrering. Gästparkeringar finns. I föreningen finns också laddstolpar för elbil (totalt 4 uttag). 

Gemensamma utrymmen

Miljöhus med källsortering.

Utförda och planerade renoveringar

Under 2022 har föreningens fastigheter färdigställts och inflyttning har skett i 2 etapper. Under september och december. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Mer info om föreningen finns i årsredovisningen och stadgarna.

Viktigt att tänka på vid köp av bostadsrätt!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren samt föreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

Askeslätt

Askeslätt är ett nyare populärt bostadsområde med bekvämt avstånd till centrala Lidköping, Vänern och friluftsområden. Bostadsområdet ligger nordväst om Lidköpings centrum ca 4 km från Nya stadens torg. Det angränsas av villaområdet Råda Mosse, Råda Ås friluftsområde och Ringleden. Närliggande livsmedelsbutik finns på Råda Mosse och fina promenadvägar i vacker natur med elljusspår finns alldeles i närheten. Råda Ås är ett rekreations- och friluftsområde med aktiv förening både vad gäller löpning och skidåkning. Gym och padelhall finns också i närheten. Mycket barnvänligt område med cykelvägar och lekplatser samt även nära skolor.

KARTA