Naturskön tomt på landet!

Naturskön tomt på landet!
Härlunda Härlingsberg 1, Härlunda
350 000 kr

Naturskön tomt i trivsamt område med fritt läge! Stor tomt på 3510 kvm. Bygg din drömvilla på denna fina plats. Tomten är uppfylld, så den har ett högt läge. De största kostnaderna för vatten, avlopp och fiber är betalda. Ca 4 km från Petersburgs motionsspår. Nära Herrtorps qvarn och dess gemytliga miljö vid Flian. Lättillgängligt läge nära busshållplats. Åk gärna förbi och titta på tomten!

Boendeform: Tomt
Ägandeform: Friköpt - Tomt
Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Lisa Wejshag
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Skara
Ägandeform/typ Friköpt - Tomt
Beteckning Höryda 3:3, Höryda 4:3 samt Höryda 5:5
Area
Tomtarea: 3510 kvm
Pris 350 000 kr Utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 210
  • Taxeringsår 2021
    Tomt 63 000 kr
    Totalt taxeringsvärde 63 000 kr
    Bef. pantbrev 255 000 kr

Tillkommer

Fastighetsskatt 630 kr/år

BYGGNAD

  • Vatten/avlopp Vatten saknas/Avlopp saknas.
Om tomten

Fastigheten ligger på landet utanför detaljplanelagt område. 

Fastigheter är ansluten till vatten, avlopp och fiber till tomtgräns, på så vis är största delen betald och förberedd. Det som är kvar att betala är själva anslutningsavgiften som debiteras enligt gällande VA-avgifter + ev. tillkommande kostnader för anslutning såsom spolning, mätaruppsättning osv. Cirka 40 000 kr för vatten, avlopp och fiber (tillkommer också grävning på egen tomt). El är framdraget till tomtgräns. 

Kostnader för t.ex planering av tomt, bygglov, nybyggnadskarta och finutstakning tillkommer. 

Tomten består av tre fastighetsbeteckningar: Skara Höryda 3:3 (805 kvm), Skara Höryda 4:3 (1.765 kvm) samt Höryda 5:5 (940 kvm).

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 255.000 kronor

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen informeras om sin skyldighet att undersöka fastigheten inkluderande gällande plan- och byggbestämmelser samt kommande avgifter i samband med byggnation.

Kostnad för uttagande av nya pantbrev tillkommer, 2 % på pantbrevsbeloppet samt lagfart på 1,5 % på tomtpriset.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av tomten.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA