Barnvänlig villa med dubbelgarage och utmärkt läge på hörntomt!

Barnvänlig villa med dubbelgarage och utmärkt läge på hörntomt!
Blåbärsstigen 16, Ardala
2 285 000 kr

Med kanonläge, längst in på återvändsgata, ligger denna barnvänliga familjevilla i 1 ½ plan! Smakfull interiör och välplanerad planlösning om 6 rum och kök. På entréplan finns stilrent kök i vitt med maskiner i rostfritt och stort vardagsrum med plats för både matsal och soffgrupp. Från vardagsrummet nås även stensatt uteplats i västerläge, delvis under tak. Entrévåning erbjuder även rymlig hall, gästtoalett, extra sovrum och praktisk tvättstuga. Tre av fyra sovrum ligger tryggt samlade på övre plan tillsammans med allrum och badrum. 2018 byggdes huset till med både groventré och rymligt, påkostat dubbelgarage med extra höga portar. Grusad uppfart med plats flera fordon. Härlig, väl skyddad trädgård på hörntomt med naturen inpå knuten. Under åren har stora renoveringar utförts så som tak, fönster och dörrar, även fiber finns installerat! Trygga gång- och cykelvägar till skola (F-6), fotbollsplaner och njutbara motionsspår i den närliggande skogen. Bra bussförbindelser till närliggande städer. Under varma sommardagar kan man njuta av utomhusbadet som ligger på gångavstånd. Ett trivsamt boende för familjen som bara vill flytta in! Bör ses, varmt välkommen på visning!

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Boarea: 156 kvm
Biarea: 79 kvm
Tomtarea: 1016 kvm
Byggår: 1974
Antal rum: 6 rum och kök
Lisa Wejshag
Fastighetsmäklare
Lena Broberg
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Skara
Församling Skara domkyrkoförs.
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning ARDALA 1:21
Area
Boarea: 156 kvm
Biarea: 79 kvm
Tomtarea: 1016 kvm
Pris 2 285 000 kr Utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1974, Taxeringsår 2024
  Byggnad 895 000 kr
  Tomt 250 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 145 000 kr
  Bef. pantbrev 1 615 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El: 38 823 kr/år
 • Vatten/Avlopp: 8 217 kr/år
 • Renhållning: 2 900 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 588 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning: Luft-/Luftvärmepump samt direktverkande el (elelement-16).
 • Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation-15 samt badrumsfläkt i båda badrum samt i tvättstuga (Fresh intellivent).
 • Fasad: Trä (senast målad-19 samt några detlajer-24)
 • Tak: Betongpannor
 • Bjälklag: Trä
 • Stomme: Trä
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
 • Grundläggning: Betongplatta
 • Energiklass:   E
 • Energiprestanda: 85 kWh/m²/år
Interiör

Välkommen till Blåbärsstigen 16!

Entréplan

 • Hall med laminatgolv-15, tapetserade vägar-16 samt vitmålat-15 trätak. Vitmålad-24 trappa med nålfiltsmatta-24. Plats för klädavhängning. 
 • Gästtoalett med våtrumsmatta, tapetserade väggar-16 och vitmålat trätak. Här finns: wc, tvättställ med skåp, spegel och belysning. Renoverat-16.
 • Vardagsrum i vinkel med laminatgolv-15, tapetserade väggar-15 samt vitmålat-15 trätak. Utgång till stensatt uteplats. Luftvärmepump-16 (Panasonic). Möjlighet att dela av för ytterligare sovrum om så önskas. 
 • Sovrum med laminatgolv-15, tapetserade väggar-22 samt vitmålat-15 trätak.
 • Kök med köksinredning från Ikea-15. Laminatgolv-15, tapetserade väggar-15 samt vitmålat-15 trätak. Här finns: diskmaskin-15 (Asko), ugn-15 och mikrovågsugn-15 i arbetshöjd, spishäll-15 (induktion), spisfläkt, kyl-24, frys-15 och skafferi. Kakel i vitt ovan arbetsbänk samt bänkskivor i laminat. Matplats vid fönster. 
 • Tvättstuga med plastmatta-15 (elburen golvvärme), målade väggar-17 samt vitmålat-15 trätak. Här finns: varmvattenberedare (Thermia), tvättmaskin-16 (Siemens), torktumlare-16 (Siemens), tvättbänk med tvättho, ett städskåp, två linneskåp samt en garderob.
 • Tillbyggd goventré-18 med klinkergolv (elburen golvvärme). Ingång till garage samt utgång till trädgård. 


Övre plan

 •  Allrum med laminatgolv-15, tapetserade väggar-16 samt vitmålat-15 trätak. Fönster mot trädgård. 
 • Sovrum med laminatgolv-15, tapetserade väggar-16 och målad vägg-23 samt vitmålat-15 trätak.
 • Sovrum med laminatgolv-15, tapetserade väggar-16 samt vitmålat trätak-15.
 • Badrum-15 med våtrumsmatta på golv och väggar samt vitmålat-15 trätak. Här finns: wc, vikbara duschväggar med takdusch , tvättställ med lådor, spegel med belysning, badrumsskåp, bubbelbadkar (Hafa) samt spotlights i tak. Fönster-15.
 • Sovrum med laminatgolv-15, tapetserade väggar-16 samt vitmålat trätak-15. Utgång till balkong under tak. Sidvindar.
Övrigt byggnad

-Trappa vid entré-24.
-Takventiler samt takstege-18.
-Ytterdörrar-18.
-Innerdörrar samt karmar-16.
-Tak-15 med betongpannor, papp, läkt, plåt, vindskivor och hängrännor.
-Avloppsstammar bytta i huset.
-Delvis omdragen el i huset.
-Vattenutkast finns.
-Parkettgolv under laminatgolv i hall och vardagsrum finns bevarad under laminatgolvet.
-Fiber finns installerat.
-Friköpt larm från Verisure.
-Enligt taxeringsinformationen är boarean 150 kvm samt biarean 7 kvm.

Övriga byggnader

-Stort isolerat dubbelgarage (tillbyggt-18). Uppfört på gjuten platta med träfasad, isolerglasfönster samt papptak. Två garageportar med 2,37 m i öppningshöjd från Hörman, app och fjärrstyrd. Takhöjd (innertak) ca 2,5 m. El finns med gott om eluttag i hela garaget. Garaget är brandklassat (EL30). Ingång till huset finns. Ytterbelysning på garage, styrning via astrour. El uttag på utsida med 3-fas samt 220V.
-Trädgårdsförråd-18. Här finns el och belysning.

Trädgård

Grusad uppfart och entré samt grusad gång runt hela huset och garaget. Uppväxt trädgård med flera frukt- och bärbuskar så som bigarråträd, äppleträd, svarta vinbär, hallon, blåbär och rabarber. Odlingslådor lämnas kvar. I trädgården finns även rhododendron- samt fläderbuske. Stor gräsyta för lek, odling och rekreation. Staket mot allmänning. 

Pantbrev och lagfart

Pantbrev finns uttaget på: 1 615 000 kr.

För att ta ut fler pantbrev tillkommer en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet. Lagfart betalas av köparen (1,5 % av köpeskillingen). Administrativa avgifter tillkommer.

Ardala

Litet samhälle beläget nära naturen sex kilometer väster om Skara. Här bor ca 700 personer. I Ardala finns förskola och skola med årskurs 1-6, pizzeria, fotbollsplaner, motionsspår och ett utomhusbad som är välbesökt under sommartid. Närheten till E20 och bra bussförbindelser öppnar för goda pendlingsmöjligheter. Mellan Ardala och Skara finns även en cykelväg för den som föredrar att cykla!  

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Tänk på att driftskostnaden skiljer från olika livsstilar och därmed förbrukning. Se det därför som en ungefärlig siffra och ta med oväntade utgifter i beräkningen. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA