Bygg ditt drömhus i Öbovik med närhet till Vänern!!

Bygg ditt drömhus i Öbovik med närhet till Vänern!!
Öboängen 7, Öbovik
1 975 000 kr

Tillfälle att förvärva stor tomt i omtyckta Öbovik med möjlighet att förverkliga dina husdrömmar! Välj husleverantör eller bygg på egen hand, önskas snickarglädje eller modern utformning…du bestämmer! Här finns tillgång till båtplats och båtramp. Gemensamma sjöbodar med boulebana och grillplats intill. Ett trivsamt och lantligt läge nära Vänern med bad och härliga promenadstråk i vacker miljö. Ca 1,5 mil in till Lidköping med sitt rika affärs- och restaurangutbud. Välkommen att åka förbi tomten och titta!

Boendeform: Tomt
Ägandeform: Friköpt - Tomt
Lena Broberg
Fastighetsmäklare
Annie Svensson
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Lidköping
Ägandeform/typ Friköpt - Tomt
Beteckning SUNNERBY 1:58
Area
Tomtarea: 2002 kvm
Pris 1 975 000 kr utgångspris
kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 210
 • Taxeringsår 2021
  Tomt 188 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 188 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Vatten/Avlopp: 4 100 kr/år
 • Samfällighet: 4 500 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 1 880 kr/år

BYGGNAD

 • Vatten/avlopp Vatten via Kållands vatten och avloppsförening. Avlopp med slamavskiljare.

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning LIDKÖPING SUNNERBY GA:5 -
 • GA2 - Gemensamhetsanläggning LIDKÖPING SUNNERBY GA:7 -
 • GA3 - Gemensamhetsanläggning LIDKÖPING SUNNERBY GA:8 -
Tomtbeskrivning

Tillfälle att bygga nära sjön! Här är det lätt att trivas. Avstyckad tomt om 2002 kvm, här kan huset byggas på höjden. Skyddat läge i vackra omgivningar. I Öboviks attraktiva område finns nu chans att skapa ett unikt livsstilsboende, som permanent- eller fritidsbostad. Tomtägaren har ett skötselområde åt väster och norr om tomt, som kan hållas fri från träd mm. Båtplats, nr 38 finns på yttersta bryggan samt båtramp för iläggning av båt. Vid hamnen ligger sjöbodarna som används av medlemmarna. Badstege finns också, liksom en liten sandstrand. Närhet till bad och båt samt stärkande skogspromenader i området. Läckö golfklubb är belägen ca 10 minuters bilväg bort.

Grundavgifter för el, vatten och avlopp till slamavskiljare är redan betalt. Elmätare (ca 10.000 kr), vattenmätare (ca 4.700 kr) och fiber (ca 14.000 kr) tillkommer. Mer information om vatten finns på kallnet.se. Samfällighetsavgift 4500 kr/år, om tomtägare medverkar vid två arbetsdagar görs ett avdrag. Varje tomtägare har även en skötselvecka enligt schema. Kostnader för t.ex planering tomt, bygglov, nybyggnadskarta och finutstakning tillkommer. 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning LIDKÖPING SUNNERBY GA:8
GA3

Gemensamhetsanläggning LIDKÖPING SUNNERBY GA:7
GA2

Gemensamhetsanläggning LIDKÖPING SUNNERBY GA:5
GA1

Viktigt att tänka på!

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen informeras om sin skyldighet att undersöka fastigheten inkluderande gällande plan- och byggbestämmelser samt kommande avgifter i samband med byggnation.

Kostnad för uttagande av nya pantbrev tillkommer, 2% på pantbrevsbeloppet samt lagfart på 1,5% på tomtpriset.

Vi tillämpar öppen budgivning. Köparen får komplett budgivningslista, med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem de säljer till och till vilket pris. Innan köpekontraktet är undertecknat av parterna har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Om arean är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att kontrollmäta denna. Önskas personlig boendekostnadskalkyl, kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av tomten.

Broberg Mäkleri AB behandlar personuppgifter enligt de regler, som följer GDPR, mer info på vår hemsida.

KARTA